Reconstructie Van Gelderstraat Terborg

Voor de gemeente Oude IJsselstreek zijn wij bezig met de reconstructie van de Van Gelderstraat in Terborg. Deze reconstructie heeft als doel de straat duurzamer en klimaatbestendiger te maken.

Na de vervanging van diverse leidingen door nutsbedrijven, zijn wij begonnen met het vernieuwen van het oude rioolstelsel. Naast de vervanging van het oude riool leggen we ook een gescheiden riool aan, een zogenaamd “infiltratie” riool. Dit innovatieve systeem zorgt ervoor dat regenwater direct de grond in kan zakken, dankzij het netwerk van kolken langs de weg. Hierdoor wordt het regenwater niet langer afgevoerd naar de zuivering, maar infiltreert het lokaal, wat bijdraagt aan een duurzame waterhuishouding.

De bestaande asfaltverharding hebben we inmiddels verwijderd. Zodra we het nieuwe riool hebben aangelegd, gaan we deze vervangen door mooie betonstraatstenen. Deze vernieuwing draagt bij aan een robuustere en klimaatbestendigere woonomgeving. Door de herinrichting van de straat wordt het rioolsysteem van de gemeente minder belast en kan het regenwater effectief en efficiënt verwerkt worden.

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.